Arild

2010

ANMÄLAN

Anmälan tas emot genom att du klickar på ikonen på framsidan och följer länken mellan 1 maj-11 sep.

Vi har 3 deltävlingar med 8 band i varje, varav 3 band går vidare till finalen från varje deltävling. I finalen på Ungdomens Hus tävlar banden inför en jury på 3 personer där alla banden filmas och spelas in för lokal-TV och radiosändning, en ljud- och bild-inspelning ni självklart får använda själva. Alla banden i deltävlingarna och finalen får dessutom sitt uppträdande som flerkanalig inspelning att mixa själva.

Vi kommer att ha 1 person som jury under grundheaten som väljer två band som går vidare. Även i år kommer det att vara gratis för publiken att gå in och även att rösta (1 kort/person). Publikröstning avgör det 3:e bandet som går vidare från heatet. Alltså är det viktigt att få med sina fans till tävlingen!

Framsidan kommer att fyllas på med bandnamn eftersom och finnas fylld 15 september.

REGLER

Årets upplaga startar 14 okt och reglerna är detsamma som tidigare år. Ålder 13-25 och max 7 deltagare i bandet. 15 minuter på scenen ungefär 3 låtar, varav en får vara en cover. När bandet anmält sig kommer ni inom 30 dagar att få en bekräftelse samt ett inbetalningskort på startavgiften som är 300:- för hela bandet och bandets speldatum. Avgiften återbetalas ej om bandet avstår att deltaga.

Drogfritt såklart.